1.jpeg
Agenda
1-6
uitleen DIA
1-6
team seizoensafsluiting M6E1
8-6
circus toernooi
Bekijk de volledige agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

AVG

25-5-2018
Nieuwsafbeelding

U heeft er vast al iets over gehoord: vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uiteraard blijven we binnen MHCT zorgvuldig omgaan met uw gegevens en we doen er alles aan om de nieuwe regels correct na te leven.

 

De AVG is Europese regelgeving, die op 25 mei in Nederland in werking moet treden. Dat betekent dat uw persoonsgegevens (alle informatie over u als persoon) goed afgeschermd worden en dat u zelf kunt bepalen wie wel en niet kennis kan nemen van deze gegevens.

 

Privacyverklaring

Bescherming van privacy gevoelige informatie is belangrijk en aan wettelijke regels gebonden. Als hockeyvereniging komt MHCT in aanraking met dergelijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan een adres, e-mailadres, een telefoonnummer ... het zijn allemaal persoonsgegevens.

 

MHCT heeft dergelijke gegevens nodig om goed te kunnen functioneren. In onze Privacyverklaring is beschreven hoe we met deze gegevens omgaan en voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt. Bijvoorbeeld om met u te communiceren over speeltijden, trainingstijden, het innen van contributies etc. Voor u is het goed om te weten dat dit onder de nieuwe regelgeving goed is vastgelegd.

 

De  privacyverklaring is een document waarin beschreven wordt hoe wij als MHCT met al uw persoonsgegevens omgaan en voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt. Met de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is iedere organisatie en iedere vereniging zelfs verplicht dit duidelijk te maken. 

 

Naast de privacyverklaring maakt MHCT ook actief werk van goede borging van vertrouwelijke informatie. Zo zal iedere gebruiker van ons ledenadministratiesysteem een Geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. Dit betreft o.a. bestuursleden, commissieleden van de TC, de scheidsrechtercommissie en het leden- en wedstrijdsecretariaat. De Geheimhoudingsverklaring is een juridisch instrument waarmee voorkomen moet worden dat vertrouwelijke of privacygevoelige informatie op de spreekwoordelijke straat komt te liggen. 

 

Maar hiermee zijn we er niet! Uzelf als lid of als vrijwilliger actief binnen onze vereniging kan met vertrouwelijke informatie in aanraking komen. Wist u bijvoorbeeld dat het niet zomaar is toegestaan om een lijstje met e-mailadressen te delen? Wat nu daadwerkelijk wel en niet is toegestaan is erg afhankelijk van de situatie. Stel u zelf iedere keer de vraag … ‘Mag ik deze gegevens zomaar delen?’

 

We hebben als hockeyclub MHCT al grote stappen gemaakt, ook in samenwerking met de andere Bredase hockeyclubs en Breda Actief.

 

We zijn bezig met de laatste puntjes op de i…. We blijven u informeren en komen hier ook zeker op de aanstaande ledenvergadering op terug. U kunt te allen tijde uw gegevens opvragen, corrigeren of laten verwijderen via [email protected].

 

Als laatste een oproep: MHCT zoekt een functionaris Gegevensbescherming. Wilt u helpen om de AVG binnen MHCT te waarborgen en na te leven? Heel graag! Meld u dan nu aan op [email protected]

 

Gerelateerd nieuws